Terug Home

Honden

                                                  In het zonnetje!!!


Indio en Bella zijn samen het allerleukste Scooby-koppel. Ze zijn hier samen gekomen en van begin af aan zijn ze onafscheidelijk. Zelfs toen Bella loops was en even apart
moest, werd Indio meegenomen zodat ze elkaar niet zo erg misten. Indio en Bella zijn beide pointers, wel al wat ouder (Indio is in 2003 geboren en Bella in 2004). Ondanks hun leeftijd zijn ze erg actief: ze rennen en snuffelen altijd rond.
INDIO is de verstandige van de twee. Hij is een rustige en stabiele jongen. Indio is erg
aanhankelijk naar mensen, maar ook vriendelijk en loyaal. Het is een nobele en betrouwbare hond; hij is echt heel erg braaf.

BELLA is wat drukker; ze is klein, dun en het lukt haar maar niet om stil te staan. Ze is een dappere meid en er is niets wat haar bang kan maken. Bella houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan en ze altijd op zoek naar genegenheid. Ze is
vrolijk, sociaal, rusteloos en levendig.
We zouden het echt geweldig vinden als beide samen geadopteerd worden. Dan
zijn ze namelijk altijd gelukkig: ze beschermen elkaar, warmen elkaar op, ze voelen zich veilig samen en ze houden ontzettend veel van elkaar. Het zijn erg gemakkelijke honden: ze hebben wat eten nodig, een lekkere wandeling, veel liefde en maar één bed, want die delen ze maar al te graag… 

Deze twee kanjers wonen momenteel nog in Scooby, in Spanje, waar zij met smart zitten te wachten op een gouden toekomst voor hun samen! Mocht u interesse in hen hebben, dan komen zij natuurlijk naar Nederland, waar u ze in levende lijve kan ontmoeten! Wij hebben in ieder geval een filmpje van dit schitterende duo, neemt u even een kijkje?

 https://www.youtube.com/watch?v=8q0leq2grng Tirrilas; een leuke, vrolijke, grappige, ruwharige knul van 7 jaar jong die op zoek is naar een heel fijn thuis! Tirrilas is bij ons gekomen nadat wij een oproep kregen uit Spanje, jaar in jaar uit zat Tirrilas daar in de opvang en niemand die ooit naar hem omkeek…. En dat terwijl zijn verzorgers zo gek op hem waren, zagen hoe leuk en blij hij is en dat hij echt een vaderfiguur was voor alle pupjes en jonge honden. Hij leerde al jaren aan alle honden hoe zij zich moesten gedragen en hij was altijd het geweldige middelpunt! En toen kregen wij dus de smeekbede vanuit Spanje of Tirrilas naar Nederland mocht komen zodat hij zelf eens in het middelpunt kon staan en eens kon gaan genieten van een speciaal leven. En daar konden wij natuurlijk geen nee tegen zeggen en wij hebben hem van harte welkom geheten! Tirrilas kan het uitstekend vinden met al onze andere honden en is ook heel graag bij ze. Ook kan Tirrilas het uitstekend vinden met alle mensen en vindt het heerlijk om lekker de aandacht te krijgen en lekkere wandelingen te maken. Met katten kan hij het niet zo goed vinden helaas en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin met katten. Tirrilas kan prima een poosje alleen thuis blijven en kent de bench en ligt daar ook graag in te slapen. Hij kan soms nog wel eens trekken aan de riem, maar met een gentle leader gaat dit uitstekend. Tirrilas heeft door zijn lange tijd in het asiel in Spanje geleerd dat hij zijn eten eigenlijk moet verdedigen en dat is wel een puntje van aandacht voor de nieuwe baasjes. Hij moet gewoon in alle rust kunnen eten en het is voor Tirrilas heel fijn om dit in zijn bench te krijgen, zijn veilige plekje. Zodat hij langzaam leert dat het eten echt voor hem is en hij zich daar nooit meer druk over hoeft te maken. Ondanks zijn vrolijke karakter heeft hij natuurlijk toch al een heel leven achter zich en daarom zoeken wij lieve mensen die daar begrip voor hebben en die hem daarin laten. Het zou fijn zijn als er lieve mensen voor hem komen die helemaal voor hem willen gaan, die hem een heerlijk leven kunnen geven en die geduld met hem zullen hebben. Dan krijgt u een hele fijne, dankbare en lieve hond die het heel erg graag goed wil doen! Komt u gauw eens kennis maken met deze leuke ruwharige knul?

Janie; een prachtige schoonheid van 4 jaar jong die op zoek is naar een veilige en liefdevolle plek om te komen wonen! Janie heeft een bijzonder verhaal en het is heel verdrietig te weten dat zij al sinds zij 6 maanden was in een asiel heeft gewoond, in Spanje. Zij kwam samen met haar gezin in de opvang aldaar terecht, al gauw vonden 4 broertjes en zusjes een fijne plek om te komen wonen. Janie en haar zusje Julie bleven achter, voor jaren… Een aantal maanden geleden is het zusje van Janie naar Nederland gekomen en heeft een fantastisch thuis gevonden met hele lieve mensen die haar alle tijd en ruimte hebben gegeven om aan haar nieuwe leven te wennen. En zij doet het geweldig! En nu kwam Janie mee en zij heeft het ook zo nodig om liefdevolle mensen om zich heen te hebben die haar het vertrouwen in het leven weer terug willen geven. Want Janie vindt een heleboel dingen nog ontzettend spannend en dat maakt dat zij in alle rust vertrouwen in de wereld om haar heen moet krijgen. Janie kan best heel netjes aan de riem lopen, komt voorzichtig bij je als je door je knieën gaat, zij heeft eigenlijk een heel erg lief en zacht karakter en zij maakt steeds contact met je. Zij wil zo ontzettend graag, maar durft gewoon nog niet… Druk verkeer vind zij spannend en harde geluiden. Maar als je zachtjes met haar praat, dan vertrouwd zij je en gaat dan toch weer door. Iedere keer heeft zij deze steun nodig en iedere keer als zij deze steun krijgt, groeit zij weer een beetje. Het is hartverscheurend om te zien hoe Janie is, maar door haar lieve karakter hebben wij er alle vertrouwen in dat het helemaal goed zal komen met haar. Janie kan het uitstekend vinden met andere honden en heeft hier in de opvang veel steun aan haar kennelmaatje. Met katten weten wij niet zeker hoe zij zal reageren. Nu vindt zij de ruimte waarin de katten zitten met name heel spannend waardoor zij de katten negeert. Wij plaatsen Janie liever niet in een gezin met kinderen. Dat is voor haar echt te druk en te spannend, zij heeft eerst tijd nodig om te wennen en dat belangrijke vertrouwen te krijgen. Wat Janie nodig heeft is rust en regelmaat, tijd en een heleboel liefde. Dan zal zij haar angsten rustig aan kunnen vergeten en zal zij weer kunnen genieten van haar leven en voor het eerst de liefde van een familie kunnen voelen. Wilt u meer weten over Janie of wilt u haar eens ontmoeten, wees dan van harte welkom in onze opvang! 

Monty; een fantastische knuffelbeer van 1 jaar  jong! Monty is groot, lief, aanhankelijk, grappig, sociaal en af en toe een tikkeltje eigenwijs! Monty is dus een grote jongen en hij is heel sterk, maar hij kan geweldig goed aan de riem lopen, vindt alles even leuk en is een geweldige kameraad! Monty komt uit Spanje, waar hij voor de poort van het asiel is achtergelaten… Hij was toen nog erg jong en waarschijnlijk hebben zijn baasjes zich geen raad met hem geweten en hem daarom daar achtergelaten… Maar in het asiel aldaar heeft hij laten zien wat een fantastische hond hij is. Hij bleek daar ook een heerlijke knuffel te zijn, hij was altijd gek op alle mensen, kon het geweldig vinden met alle andere honden en hij heeft daar ook een onuitwisbare indruk achter gelaten. En ook hier zijn wij erg onder de indruk van zijn lieve karakter, het contact zoeken met ons, het knuffelgehalte en zijn charmes! Hij pakt ons helemaal in en hij lijkt het niet eens in de gaten te hebben! Monty kan het dus uitstekend vinden met andere honden, maar met katten heeft hij geen chemie. Hij snapt niets van ze en wil achter ze aan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een gezin met katten is dan ook geen optie voor Monty. Monty is een schat met kinderen, maar gezien zijn postuur plaatsen wij hem niet in een gezin met kleine kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 is geen enkel probleem voor hem! Monty moet natuurlijk wennen aan zijn nieuwe leven en moet nog wat dingen leren, maar de wil is er en Monty wil er echt helemaal voor gaan! Wilt u deze kanjer een fijne plek bieden of wilt u een keertje kennis met hem komen maken, wees dan van harte welkom in onze opvang!

Flaffy; een ongelooflijk leuk en bijzonder knulletje van net een jaar jong… Flaffy is een prachtig hondje met zijn wilde haren en lieve blik! Flaffy komt uit Spanje, waar hij op hele jonge leeftijd is gevonden… Hij was getraumatiseerd voor mannen en hij heeft een aantal maanden in een pleeggezin in Spanje gewoond. Toen hij een aantal maanden geleden bij ons in de opvang kwam bleek hij niet geschikt voor een kennel en daarom heeft 1 van onze pleegmoeders hem lekker mee naar huis genomen. En daar heeft hij de afgelopen maanden al heel erg veel geleerd. Flaffy doet het geweldig met de andere hondjes en is dikke maatjes met de kat in huis. Hij is stapelgek op zijn bench en vindt dat erg veilig en vertrouwd. Hij neemt alles wat hij maar kan vinden in huis mee naar zijn bench en soms is het lastig om er zelf nog bij in te kunnen. Hij is ontzettend speels en vindt het heerlijk om allerhande dingen voor je op te halen. Ook geniet hij intens van lekker knuffelen met zijn tijdelijke vrouwtje en hij kan uren bij je zijn. Maar Flaffy heeft ondanks zijn enorme groei toch nog steeds ook zijn onzekerheden. Zo vindt hij sommige mannen nog steeds heel erg eng en is hier dan ook echt bang voor. En ook als zijn pleegmoeder met hem buiten is, kan hij van sommige dingen erg onzeker worden. Maar het mooie van Flaffy is dat hij zijn pleegmoeder blind vertrouwd en altijd steun bij haar zoekt! Hij kan dus ontzettend goed aan iemand hechten en wil ook niets liever! Voor Flaffy zoeken wij een liefdevol thuis waar hij zich veilig voelt, waar hij nog veel meer kan en mag leren en waar hij zijn onzekerheden nog even mag hebben. Hij kan het dus uitstekend vinden met andere honden en katten en zou hier prima mee samen kunnen leven. Voor Flaffy is een huis met kinderen teveel van het goede, hij heeft zelf nog meer tijd en aandacht nodig. En zoals gezegd, hij vindt niet iedere man even leuk. Maar soms heeft hij wel degelijk een klik met een man en dat is dan ook helemaal geen probleem meer. Wij zoeken een veilige en liefdevolle plek voor dit kleine mannetje die heel erg zijn best doet en niets liever wil dan een eigen familie hebben! Hij is nog zo jong en wil zo graag, wij weten zeker dat het helemaal goed gaat komen met dit kleine ventje! U kunt Flaffy bezoeken in zijn gastgezin, belt u daarom eerst even voordat u naar de opvang afreist?

Jan; een prachtige, sterke en bijzondere hond van bijna 4 jaar jong die op zoek is naar een nieuw thuis! Jan is een hond die vanaf dat hij een pupje was bij een gezin is komen wonen. Hij heeft daar al best veel geleerd en hij kan dan ook alleen thuisblijven, kent zijn commando’s, vindt autorijden geweldig en is een huiselijk leven gewend. Maar helaas kon hij niet bij dit gezin blijven. Jan heeft namelijk heel erg veel behoefte aan structuur en duidelijkheid en dat konden zij hem niet langer bieden. Jan wist dit ook en heeft geprobeerd om hoog in de rangorde te komen en dat is gelukt helaas… En omdat dit niet meer terug te draaien was, is Jan bij ons gekomen. Wij hebben Jan nu een aantal weken bij ons in de opvang en dat gaat uitstekend. Hij heeft zich geweldig aangepast aan zijn leven hier, vindt het heerlijk om met andere honden te spelen, geniet van wandelingen en weet ook dat hij niet de baas is hier. Wij zien dat Jan heel graag zijn best wil doen voor je en als je duidelijk naar hem bent, dan heeft hij alle respect voor je. Hij wil dan graag met je samenwerken en hij geniet hier erg van. Hij geeft zich direct aan je over en vindt het heerlijk om deze leiding te krijgen. En daarom denken wij ook dat hij een prachtig leven voor zich heeft waarin hij respect heeft voor zijn baasjes en daarmee samen kan leven en werken. Wij zoeken voor Jan baasjes die duidelijkheid geven, die de leiding nemen en die hem structuur kunnen bieden. Mensen die ervaring hebben met honden en hem niet de mogelijkheid geven om hoger in de rangorde te komen. Dan zal Jan zich feilloos aanpassen en heeft u een geweldige hond om u heen. Jan kan het uitstekend vinden met alle andere honden en kent de hondentaal uitstekend. Met katten heeft hij de afgelopen jaren niet samen geleefd en daarom denken wij dat het niet handig is hem in een gezin met katten te plaatsen. Ook plaatsen wij Jan niet in een gezin met kinderen. Die zijn te onduidelijk voor hem en dat kan hij nu nog niet aan. Eigenlijk zoekt hij dus mensen met een duidelijke leiding, mensen die helemaal voor hem willen gaan en die hem dat leven geven dat hij zo nodig heeft en verdient! Komt u eens kennis maken met hem en gaat u lekker op stap met hem? Hij zit hier trouw te wachten totdat hij zijn nieuwe baasjes gaat ontmoeten! 


 

Elf; een prachtige, sierlijke en vreselijk lieve kruising galgo van 8 maanden jong! Elf is een geweldige hond, hij ziet er erg sierlijk uit, maar hij is eerder een tikje onhandig… Elf kan struikelen over zijn eigen poten, doet eerst en denkt dan en dat maakt hem een tikje klungelig. Maar ja, hij is nog jong en doet vreselijk zijn best om het goed te doen en dat maakt hem weer vreselijk onweerstaanbaar! Elf is rond de kerst van 2013 gevonden, hij was toen nog een heel klein pupje, dat was in Spanje. Liefdevol is hij opgevangen in een opvang aldaar en hij heeft daar al veel geleerd. Hij kan namelijk heel netjes aan de riem lopen, is stapel op mensen, is vreselijk sociaal met andere honden en hij is gewoon een heerlijke knul. Elf is erg zachtaardig en vriendelijk, hij heeft een hart van goud en hij zou ook prima kunnen samenwonen met kinderen. Met katten kan hij het echter niet zo goed vinden en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin waar ook katten wonen. Elf kan erg hard rennen en kan dan ook best wat onstuimig zijn en daar moeten zijn nieuwe baasjes natuurlijk ook rekening mee houden. Maar als hij lekker zijn beweging heeft gekregen doet hij eigenlijk niets liever dan lekker in de zon luieren of een lekkere warme mand opzoeken waar hij zich helemaal in opkrult. Elf moet natuurlijk nog een aantal dingen leren, maar wil dat heel graag! Wees van harte welkom om in levende lijve kennis te maken met deze kanjer die ongetwijfeld erg gelukkig zal zijn met uw komst! 


                                                                   

Pan; een ongelooflijk zachtaardig, vriendelijk en sociaal knulletje van net 1 jaar jong! Pan is een kruising podenco met waarschijnlijk een galgo. Windhondenbloed raast dus door zijn aderen! En ook het fantastische karakter past ontzettend bij hem. Hij is de zachtheid zelve, hij wil graag knuffelen en lief zijn, hij geniet van iedere seconde aandacht en hij is gewoon een bijzondere knul te noemen. Pan is als pupje in een opvang in Spanje terecht gekomen, samen met zijn moeder en de rest van de familie. Zijn moeder is ook bij ons in de opvang geweest en ook zij was een zeldzaam lieve dame. En dit heeft deze jongeman dus absoluut geërfd! Pan is af en toe nog wat onzeker en heeft veel tijd en geduld nodig voordat hij je volledig vertrouwd. Pan is stapel op vrouwen en vertrouwd deze dan ook altijd. Mannen is hij wat meer mee op zijn hoede en die zullen dus iets meer geduld met hem moeten hebben. Het liefst zou Pan bij een lieve vrouw komen wonen, dat maakt het voor hem net iets makkelijker! Pan kan het uitstekend vinden met alle andere honden en ook met katten en zelfs met kippen, hij vindt werkelijk iedereen even lief. Ook met kinderen kan hij het prima vinden, hij is lief voor alle volwassenen en tja, dit is zo’n hond die werkelijk overal gelukkig zal worden. Pan is hier en daar nog een tikje onzeker, maar dan komt natuurlijk ook dat hij zijn hele leven in een opvang heeft gewoond. Hij zal dan ook de tijd moeten krijgen om rustig te wennen aan zijn nieuwe leven bij mensen in huis. Maar de wil is er en hij wil niets liever dan zijn eigen gezin hebben! Komt u eens kennis maken met dit wonder?

  

                                                       

Sancho; een prachtige, vriendelijke en leuke knul van 3 jaar jong! Sancho is een prachtige hond om te zien met zijn mooie kleuren en lieve koppie. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en om aandacht te krijgen, kan keurig aan de riem lopen, is stabiel en vriendelijk en hij is op zoek naar een eigen familie! Sancho komt uit Spanje, waar hij al lange tijd in de opvang verbleef. In Spanje had hij gewoon niemand die hem wilde adopteren en daarom mocht deze kanjer mee naar Nederland waar hij mensen erg blij gaat maken met zijn komst! Sancho is dus een lieve hond, hij is erg aardig naar mensen en andere honden, hij gaat graag mee een wandeling maken, wil graag zijn best voor je doen en zal zich heel goed aanpassen aan zijn nieuwe leven. Sancho kan het dus uitstekend vinden met andere honden, maar hij kan het niet zo goed vinden met katten helaas… En daarom plaatsen wij hem niet in een gezin waar ook katten wonen. Voor kinderen is Sancho ook erg lief, maar omdat wij niet weten of hij in een gezin met kinderen is groot geworden, plaatsen wij hem liever niet in een gezin met jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 moet geen probleem voor hem zijn en als u kinderen op bezoek krijgt, dan is dat ook geen enkel probleem natuurlijk! Voor Sancho zoeken wij lieve mensen die hem de tijd geven om te wennen aan zijn nieuwe leven, die helemaal voor hem willen gaan en die hem een geweldige toekomst willen geven! Komt u eens langs in de opvang voor een ontmoeting in levende lijve met hem? Hij kan niet wachten om aan zijn nieuwe leven te beginnen! 


    

                                                                  

Moppie: een heerlijk meisje van 2 jaar jong dat op zoek is naar haar eigen familie!

Zoals haar naam al doet vermoeden, is Moppie echt een schat! Zij is ongelooflijk lief, sociaal, vrolijk en vriendelijk! Moppie heeft al een heel leven achter de rug, maar zij staat volop in het heden en wil niets liever dan de toekomst met lieve mensen delen. Moppie is haar leven gestart op straat, in India. Een grote stad waar zij moest zien te overleven door de restjes die mensen voor haar achterlieten. Op een gegeven moment werd deze prachtige dame zwanger en kreeg zij pupjes. En ook voor hun zou het een leven op de straat worden… Maar het lot besliste anders, lieve mensen hebben Moppie en haar kinderen van de straat gehaald en zij zijn liefdevol opgevangen! Haar kindjes kregen allemaal al snel een fijne plek om voorgoed te komen wonen en Moppie bleef achter…

In haar gastgezin had zij inmiddels laten zien hoe geweldig zij is, hoe lief, hoe zij gek op mensen is, zich direct aan heeft gepast aan haar nieuwe leven in huis en deze mensen wilden niet dat zij weer terug de straat op moest… En zodoende mocht zij naar Nederland komen, waar wij hopen op een geweldige plek voor haar waar zij heerlijk mag genieten. Ook in onze opvang heeft Moppie zich weer aangepast en geniet van iedere knuffel, van iedere wandeling en tja, ook wij zijn erg onder de indruk van haar! Moppie is een zachte hond, heel rustig, heel vriendelijk. Zij wil graag knuffelen, is gek op warmte, is heel blij als zij lekker mee mag wandelen, vindt andere honden allemaal prima en zij is echt een hele lieve dame! Met katten kan Moppie het helaas niet zo goed vinden, maar kinderen daarentegen vindt zij geweldig. Moppie heeft helaas de pech dat zij doof is, daar zijn wij later pas achter gekomen, maar het maakt Moppie niets uit... Zij is ook gelukkig als zij doof is! Zij moet natuurlijk wederom even wennen aan een nieuw huis, maar zij wil zo ontzettend graag en zij zal ongelooflijk haar best gaan doen, dat weten wij zeker! Nu alleen die lieve mensen nog die haar dat gouden mandje graag willen bieden… Wilt u haar eens in levende lijve ontmoeten, kom dan gauw langs voor een lekkere wandeling met haar!


                                                                                

Brunno; een prachtige, grote en sterke herder van net 2 jaar jong die op zoek is naar duidelijke baasjes die weten wat een herder is, die weten dat hij ongelooflijk graag opdrachten voor je wil doen en die hem dus begrijpen! Brunno is een ontzettend krachtige hond die dus heel graag met je samen wil werken en heel veel nieuwe dingen wil leren. Bruno kan al prima aan de riem lopen, snapt het samenwerken met de baas, wil 1000 ballen per dag voor je ophalen, is erg slim en is op zoek naar leuke baasjes die heel duidelijk naar hem zijn en die hem duidelijk de baas zijn. Als je niet duidelijk naar Brunno bent, dan neemt hij een loopje met je. Ben je direct duidelijk, dan heeft hij meteen alle respect voor je en kan je echt alles met hem. Brunno komt uit Spanje, waar hij is gevonden. Hij is daar een tijd in een opvang geweest en daar hebben veel mensen hem in hun hart gesloten. En nu mocht hij mee naar Nederland, waar wij een heel fijn thuis voor hem zoeken. Brunno is in huis een kanjer, is rustig en geniet van zijn leven. Buiten wil hij niets liever dan balletjes voor je halen en lange wandelingen met je maken. Brunno kan prima met andere honden opschieten al is hij wel een tikje dominant. Maar hij communiceert heel goed met andere honden en hij begrijpt hun ook. Met katten kan Brunno het niet zo goed vinden, hij wil achter ze aan en dat maakt dat wij Brunno niet in een gezin met katten plaatsen. Ook plaatsen wij Brunno niet in een gezin met kinderen. Hij heeft heel veel leiding nodig en dat kunnen kinderen hem niet geven. Wij zoeken het liefst mensen die ervaring hebben met honden, die begrijpen wat hij nodig heeft en die helemaal voor hem willen gaan. Dan krijgt u een fantastische, heel erg trouwe viervoeter aan uw zijde! Brunno heeft een vorm van HD, dit betekent dat hij in de toekomst last van zijn heupen zou kunnen krijgen. Het is voor hem belangrijk om veel te wandelen en/of te fietsen zodat hij gespierde billen krijgt, het is belangrijk dat hij niet teveel onverwachtse bewegingen maakt en hij moet een ondersteunend voedingssupplement door zijn voeding krijgen, de kosten hiervan zijn rond de 15 euro per maand. Vanzelfsprekend zullen wij u hier alles over vertellen als u voor deze kanjer langs komt!  Komt u gauw eens kennis met hem maken en een heerlijke wandeling met hem maken?Monty; een fantastische knuffelbeer van 11 maanden jong! Monty is groot, lief, aanhankelijk, grappig, sociaal en af en toe een tikkeltje eigenwijs! Monty is dus een grote jongen en hij is heel sterk, maar hij kan geweldig goed aan de riem lopen, vindt alles even leuk en is een geweldige kameraad! Monty komt uit Spanje, waar hij voor de poort van het asiel is achtergelaten… Hij was toen nog erg jong en waarschijnlijk hebben zijn baasjes zich geen raad met hem geweten en hem daarom daar achtergelaten… Maar in het asiel aldaar heeft hij laten zien wat een fantastische hond hij is. Hij bleek daar ook een heerlijke knuffel te zijn, hij was altijd gek op alle mensen, kon het geweldig vinden met alle andere honden en hij heeft daar ook een onuitwisbare indruk achter gelaten. En ook hier zijn wij erg onder de indruk van zijn lieve karakter, het contact zoeken met ons, het knuffelgehalte en zijn charmes! Hij pakt ons helemaal in en hij lijkt het niet eens in de gaten te hebben! Monty kan het dus uitstekend vinden met andere honden, maar met katten heeft hij geen chemie. Hij snapt niets van ze en wil achter ze aan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een gezin met katten is dan ook geen optie voor Monty. Monty is een schat met kinderen, maar gezien zijn postuur plaatsen wij hem niet in een gezin met kleine kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 is geen enkel probleem voor hem! Monty moet natuurlijk wennen aan zijn nieuwe leven en moet nog wat dingen leren, maar de wil is er en Monty wil er echt helemaal voor gaan! Wilt u deze kanjer een fijne plek bieden of wilt u een keertje kennis met hem komen maken, wees dan van harte welkom in onze opvang! 


Lotte; een prachtige dame van ruim 1 jaar jong die op zoek is naar lieve mensen die haar een heerlijke toekomst willen bieden!! Lotte is als jonge hond gevonden in India… De maanden na haar vondst heeft zij aan een ketting van een halve meter gelegen, heeft zij amper daglicht gezien en mocht zij heel af en toe even een wandeling maken… Toen zij daar werd bevrijd, was zij de koning te rijk en werd zij liefdevol opgevangen in een lief gastgezin. Zij mocht lekker rennen, ging lekkere lange wandelingen maken, kreeg volop aandacht en heeft geleerd hoe het is om in een huis te leven. Lotte vindt sommige dingen nog wel een beetje spannend en dat begrijpen wij natuurlijk heel goed. Wij zijn al heel trots op haar dat zij al zoveel achter zich heeft gelaten! Lotte kan uitstekend met andere honden opschieten en zij begrijpt de hondentaal heel goed. Zij kan echter niet met katten opschieten, zij wil graag achter ze aanjagen en het is dus niet eerlijk om haar in een gezin met katten te plaatsen. Lotte is heel lief voor kinderen maar omdat zij niet is opgegroeid met kinderen, plaatsen wij haar liever nog niet in een gezin met kleine kindjes. Zij moet eerst wennen aan haar nieuwe leven en heeft die basis zo hard nodig. Kinderen vanaf een jaar of 12 moet geen probleem voor haar zijn. Lotte wil ontzettend graag samenwerken met haar baasjes en voor wat lekkers wil zij echt alles leren! Zij is heel slim en wil ontzettend graag, bijzonder om te zien. Lotte geeft zich helemaal aan je over, echt bijzonder om te zien. Lotte heeft lieve mensen nodig die helemaal voor haar willen gaan, die haar de tijd geven om te wennen, die haar structuur en veiligheid willen geven en die helemaal voor haar willen gaan. Dan krijgt u een intens dankbare hond die u heel gelukkig zal maken! Fito; een prachtige knul van ruim een jaar jong die op zoek is naar een fijne plek om te komen wonen! Fito heeft nogal een leven achter de rug en hij heeft de tijd en de ruimte nodig om gelukkig te worden en zich veilig te voelen… Fito is gevonden toen hij nog redelijk jong was, in Spanje. En hij heeft daar een hele poos in een asiel gezeten. In deze periode van zijn leven was dat best heftig en daar heeft hij wel last van gehad… Dit was de periode waarin hij juist de steun van een baas nodig had, maar zeker ook de leiding. En heeft maar gedaan wat voor hem goed voelde, hij kon immers niet anders… En dat maakt dat Fito nu mensen nodig heeft die hem de structuur, de leiding en de consequente behandeling geven die hem vol vertrouwen de toekomst in zullen helpen. Fito is een erg intelligente hond, hij leert heel snel en wil heel graag. Dat maakt hem geweldig om mee te trainen. Daarnaast kan Fito echt geweldig goed opschieten met andere honden, dat is voor hem ontzettend leuk en hij geniet van het contact met andere honden. Met katten en andere kleinere dieren kan hij het niet zo goed vinden. Hij wil graag achter ze aan en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Verder kan Fito uitstekend een poosje alleen zijn, kent de bench, kan prima aan de riem lopen en is in huis heel erg rustig en vind het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Fito heeft baasjes nodig die heel erg duidelijk naar hem zijn, die absoluut de leiding over hem nemen en die hem geen ruimte geven om zelf keuzes te maken. Hij moet echt baasjes hebben die duidelijk maken hoe het leven in een familie is, die altijd de leiding nemen en die mogelijk ook ervaring met honden hebben. Fito is waaks en wil niets liever dan zijn familie beschermen. Hij moet leren dat hij dat niet hoeft te doen, maar dat u als baasje dit prima onder controle hebt. Dan krijgt u een fijne kameraad die u het vertrouwen zal schenken en u altijd trouw zal zijn. Wij plaatsen Fito niet in een gezin met kleine kinderen, zij zijn te onduidelijk voor hem en hij moet eerst eens op de eerste plek komen. Met oudere kinderen is het geen probleem voor hem. Hij is overigens wel gek op kinderen en hij vindt ze erg leuk! Komt u eens kennis maken met deze knappe gozer?

Belle; een prachtig, niet zo groot, vriendelijk meisje van 5 jaar jong! Belle is een hond die wat onzeker is, die heel graag wil dat je de leiding neemt en die ontzettend slim is! Belle komt uit Spanje, waar zij jaren geleden is gevonden… Zij heeft dus de afgelopen jaren in een opvang aldaar gewoond waar zij het best heel goed heeft gedaan. Zij kende haar vaste verzorgers, was vriendelijk voor iedereen, vond het heerlijk om mee te gaan wandelen en had haar plekje redelijk gevonden. Maar haar grote wens is natuurlijk altijd geweest dat zij een eigen familie zou hebben. Een plekje waar zij welkom is, waar zij haar eigen mandje heeft, waar zij veel aandacht zal krijgen en waar zij gelukkig mag zijn. Belle is een hele onderdanige hond en is soms wat onzeker naar mensen toe. Als je dan zachtjes met haar praat en haar gerust stelt, dan vertrouwd zij je al snel en wil dan heel graag dingen voor je doen. Zo geniet zij er enorm van om lekkere wandelingen te maken, dat vind zij heerlijk! Belle kan het uitstekend vinden met ander e honden, zij kent de hondentaal uitstekend is voor haar is dat allemaal heel duidelijk. Met katten kan zij het niet zo goed vinden en wij plaatsen haar daarom niet in een gezin met katten. Belle is lief voor kinderen, maar doordat zij wat onzeker is, lijkt het ons niet handig om haar in een druk gezin te plaatsen. Dat maakt haar mogelijk heel onzeker als er veel drukte om haar heen is. Een rustige plek zou voor Belle veel beter zijn. Een plekje waar zij rustig aan haar nieuwe leven kan wennen, waar zij op haar gemak zal zijn en waar zij ontzettend kan gaan binden met haar nieuwe baasjes. Als u kinderen op bezoek krijgt is dat geen enkel probleem voor haar. Belle zoekt dus dat ene plekje waar zij welkom is, waar zij in alle rust kan wennen en waar zij de tijd krijgt om helemaal zichzelf te worden. Zij zal intens dankbaar zijn en ongelooflijk gaan genieten! Wees van harte welkom om kennis met haar te komen maken! 
Piano; een vrolijke, blije en enthousiaste gozer van 1 jaar jong die op zoek is naar mensen die hem een heerlijke toekomst willen bieden! Piano is een knul die als pupje gevonden is, in Spanje. Hij is een grote jongen geworden inmiddels en hij moet natuurlijk nog een heleboel dingen leren! Maar hij wil heel graag nieuwe dingen leren en staat daar helemaal voor open. Piano vindt het heerlijk om mensen om zich heen te hebben, hij is gek op aandacht en zoekt constant contact met je. Hij vindt het geweldig om samen te werken en hij is erg slim en leert heel snel. Piano kan het uitstekend vinden met andere honden en kent de hondentaal uitstekend. Hij is niet gauw ergens van onder de indruk en gaat graag met je op stap. Met katten kan Piano het niet zo goed vinden en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin met katten. Piano is lief voor kinderen, maar omdat hij niet met kleine kinderen is opgegroeid plaatsen wij hem niet in een gezin met kleine kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 16 is geen probleem voor hem. Piano heeft duidelijke regels nodig van zijn nieuwe baasjes, hij heeft mensen nodig die consequent zijn en die mogelijk al ervaring hebben met honden. Een cursus zou geweldig zijn voor Piano, daar zal hij heel veel dingen gaan leren en dat vindt hij echt geweldig! Komt u gauw eens kennis maken met deze vrolijke en enthousiaste jongeman?

Louise; een plaatje van een hond met een prachtig gezicht van 3 jaar jong! Louise is een leuke, sportieve, energieke en intelligente dame die heel veel in haar mars heeft. Zij komt uit Spanje, waar zij is gevonden. Maar gezien haar contact met mensen kan het niet anders dan dat zij een thuis heeft gekend. Louise vindt het heerlijk om bij mensen te zijn, zij is zelfverzekerd en weet wat zij wil. Louise vindt het heerlijk om te spelen, is gek op andere honden en speelt ook heel graag met ze en zij vindt het heerlijk om lekker op pad te gaan. Louise loopt nog niet heel netjes aan de riem en dat is iets wat zij in haar nieuwe leven nog moet bijschaven. Louise is dus een meisje dat duidelijkheid en regels nodig heeft. Zij heeft lieve baasjes nodig die duidelijk zijn, die consequent zijn en die mogelijk al ervaring hebben met honden. Zij heeft deze structuur erg nodig en daar wordt zij erg gelukkig van. Een training zou voor haar geweldig zijn! Louise kan het niet zo goed vinden met katten en daarom plaatsen wij haar niet in een gezin met katten. Omdat Louise momenteel nog veel duidelijkheid nodig heeft, plaatsen wij haar niet in een gezin met kinderen. Zij is wel vriendelijk naar kinderen toe, maar omdat zij zelf nog veel duidelijkheid nodig heeft lijkt dit ons niet geschikt voor haar. Kinderen kunnen nog niet zo goed consequent zijn en dat heeft zij momenteel nog wel erg nodig. Louise is echt een dijk van een hond die ontzettend graag eigen baasjes wil hebben die haar dingen leren en die helemaal voor haar willen gaan. Zij zit met smart op deze mensen te wachten en wij willen u dan ook van harte uitnodigen om kennis met haar te komen maken! 

                

                                                                 

Brownie; een prachtig hondje met bijzondere oren van net een jaar jong! Brownie is een grappig, energiek, intelligent en werklustig mannetje dat nog wel een aantal dingen moet leren, maar dat natuurlijk ook graag wil. Brownie is een hondje dat uit India komt. Hij is een aantal maanden geleden gevonden nadat hij een behoorlijk auto-ongeluk had gehad. Zijn achterpoot was behoorlijk gebroken en hij is gelukkig direct geopereerd aldaar. De chirurgen aldaar hebben er alles aan gedaan om zijn poot weer te herstellen en dat is redelijk gelukt. Brownie gebruikt deze poot niet altijd, maar hij redt zich uitstekend op zijn 3 andere poten. Hij heeft geen pijn aan deze poot meer gelukkig en kan hier prima oud mee worden. Hij kan alles wat een andere hond ook kan, heeft geen medicijnen en hij is echt helemaal gezond! Brownie is een knulletje dat het uitstekend kan vinden met andere honden en zich heel erg prettig voelt bij andere honden. Met katten heeft hij echter geen chemie en wij plaatsen hem daarom ook niet in een gezin met katten. Hij snapt ze niet zo goed en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Brownie is een hond die je eerst een beetje wil leren kennen voordat hij met je samen wil werken. Hij vindt zichzelf erg de moeite waard en daar kunnen wij hem natuurlijk alleen maar gelijk in geven. Hij is dus zelfverzekerd en zijn nieuwe baasjes moeten dus echt hun best voor hem doen. En dat maakt natuurlijk dat Brownie een echte uitdaging is! De nieuwe baasjes van Brownie moeten consequent zijn en duidelijk naar hem zijn, dat maakt hem het meest gelukkig! Wij denken dat het voor Brownie het beste is om niet in een gezin met kinderen te komen wonen. Hij is wel vriendelijk naar ze, maar hij heeft eerst zelf de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leven hier. Brownie zal het mogelijk wat lastig vinden om direct alleen te zijn, een andere hond zou hem daar ontzettend bij kunnen helpen. En mocht er geen andere hond zijn, dan is het belangrijk dat dit rustig wordt opgebouwd. Een prachtig knulletje dat niet weet wat hem allemaal overkomt, maar zich geweldig weet aan te passen en ontzettend graag bij een eigen familie wil horen! Komt u gauw langs voor hem??


Lou; een prachtig mannetje met bijzondere ogen van 2 jaar jong! Lou is een grappig ventje om te zien, hij is klein, heeft korte pootjes, een lang lijfje, grote oren en 1 bruin oog en 1 blauw oog. Hij is dus echt uniek en dat siert hem. Lou is een jochie dat voor zichzelf heeft moeten zorgen, in Spanje… Gelukkig is hij gevonden en liefdevol opgevangen aldaar. En toen mocht hij mee naar Nederland, waar hij nu zit te wachten op lieve mensen die hem geweldig vinden. Lou is door zijn leven een hondje geworden dat uitstekend voor zichzelf kan zorgen, die een tikje brutaal is en die zichzelf echt de moeite waard vind. Hij mag graag mee gaan wandelen al vindt hij verkeer wel spannend. Het lijkt wel alsof hij dit niet zo goed kent en daar zal hij wat begeleiding bij nodig hebben. Lou is een hondje dat rust nodig heeft, stabiliteit en zekerheid en hij heeft de steun van zijn nieuwe baasjes nodig. Overdag is hij bij ons heerlijk aan het spelen en het rennen met de andere honden en ’s avonds is hij nog maar een klein jochie en ligt hij heerlijk opgekruld in zijn mandje te slapen. Dan is hij moe en ongelooflijk tevreden. Lou kan het uitstekend vinden met andere honden en hij staat zeker zijn mannetje. Met katten kan Lou het niet zo goed vinden en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin met katten. Lou vindt kinderen erg leuk, maar wij plaatsen hem liever niet in een gezin met hele jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 is geen probleem voor hem. Lou heeft mensen nodig die door zijn stoere houding heen kijken, die hem begeleiden en steunen en die consequent voor hem zullen zijn, die hem wat nieuwe dingen zullen leren en die helemaal voor hem zullen gaan! Dan krijgt u een heel bijzonder knulletje in huis waar u ongetwijfeld heerlijk van zal gaan genieten! Komt u gauw voor hem langs?


           


Japie; Een schat van een hond van 9 jaar jong! Japie is een vrolijke gozer, altijd blij en heel erg aanhankelijk! Japie is bij ons gekomen omdat zijn baasje al jaren allergisch voor hem was en het echt niet meer te doen was thuis… Hij woonde daar met zijn vriendin Rizla en was heel erg gelukkig! Japie woonde samen met Rizla en met kinderen en vond dat heel erg gezellig. Japie is namelijk heel erg op mensen gericht en wil eigenlijk niets liever dan bij ze in de buurt zijn. Japie vindt het dan ook moeilijk om alleen thuis te blijven. Als ’s nachts iedereen naar bed gaat, dan gaat hij ook heerlijk liggen slapen, maar als er overdag niemand is, kan hij daar niet goed tegen… Als hij een andere hond bij zich heeft, dan is er geen enkel probleem. Het zou voor Japie dus heel fijn zijn als hij een hondenmaatje heeft waar hij zijn veiligheid in kan vinden. Hier in de opvang heeft hij al met menig hond kennis gemaakt en hij vindt eigenlijk iedere hond geweldig en speelt nog graag met ze!  Japie vindt het heerlijk om te wandelen, om te knuffelen en hij is gewoon een geweldige hond die zo graag weer een eigen familie wil hebben! Deze heerlijke jongen vraagt niet veel, enkel een warm mandje, een knuffel en een hondenmaatje en hij is zielsgelukkig!  Wilt u hem dat graag bieden? Kom dan gauw langs om in levende lijve kennis met hem te maken!


Rizla; een bijzonder mooie dame van ruim 5 jaar jong die op zoek is naar een heel fijn thuis om te komen wonen! Rizla kwam samen met een andere hond bij ons in de opvang. Omdat deze andere hond niet alleen kon zijn, hebben wij geprobeerd om ze samen te plaatsen. Maar inmiddels heeft haar maatje een nieuw thuis gevonden en zit Rizla nog bij ons in de opvang. Rizla vindt het geen probleem om alleen thuis te blijven en zij kan dus prima alleen blijven. Rizla is een mooie hond om te zien, vindt het heerlijk om lekkere wandelingen te maken, is graag onder de mensen en zij is echt heel sociaal naar vreemde mensen en is gek op kinderen. Ook mag Rizla graag lekker in een warme mand liggen en lekker uitrusten. Rizla is bij ons in de opvang gekomen omdat haar baasje allergisch was voor honden. Met heel veel pijn in het hart hebben deze mensen afscheid van haar en haar maatje moeten nemen, maar na al die jaren zo ziek te zijn geweest door de allergie, was dit niet meer te doen. Rizla is een dame die niet altijd gecharmeerd is van andere honden. Zij heeft zo haar voorkeuren en zij is dan ook dominant naar andere honden. Als honden dit begrijpen en het accepteren, dan is er niets aan de hand. Maar als andere honden dit niet begrijpen, dan is Rizla een pittige dame. En dat is natuurlijk niet altijd even handig. Haar vorige baasjes lieten Rizla uit met een muilkorf om. Dit is zij gewend en dat vindt zij geen enkel probleem. Dus dit is iets waar haar nieuwe baasjes rekening mee moeten houden. Ook met katten kan Rizla het niet zo goed vinden dus een nieuw huis met katten is ook geen optie voor haar. Met kinderen kan zij het dus wel uitstekend vinden en zij zal haar leven geven voor haar familie. Rizla is gewoon een bijzondere hond met een grote wens op een fijne plek in haar leven, een plek waar zij oud mag worden. Wilt u eens kennis maken met deze dame, wees dan van harte welkom om haar in levende lijve te ontmoeten. 


                                      

Bruno; een middenslag kereltje van bijna 7 jaar die mensen zoekt die hem helemaal geweldig vinden! Bruno is een bijzonder hondje om te zien, hij is ongeveer de helft van een labrador qua grote, heeft korte beentjes en een wat langer lijfje. Wat voor kruising hij is, weten wij niet, maar mogelijk heeft hij jachtbloed door zijn aderen stromen. Bruno komt uit Spanje, waar hij is gevonden. Hij had toen zijn achterpoot gebroken en dat heeft even de tijd nodig gehad om te herstellen. Het is zijn linker achterpoot en die gebruikt hij niet altijd. Hij heeft zijn kop en kom van deze poot gebroken gehad en dit is weer aan elkaar gegroeid. Hij kan hierdoor niet meer heel ver wandelen en hij heeft af en toe zijn rust nodig. Maar hij geniet nog enorm van een wandeling en vindt het daarna om thuis heerlijk uit te rusten! Het is mogelijk niet helemaal zo mooi herstelt als wenselijk was, maar hij heeft hier op zijn manier geen last meer van. Hij gebruikt zijn poot af en toe om zijn evenwicht te bewaren, maar als hij aan het rennen is, dan is hij het snelst op 3 poten. En dat kan hij geweldig!! Bruno kan het uitstekend vinden met andere honden en hij kent de hondentaal prima. Ook zou Bruno prima met katten samen kunnen leven. Wel katten die niet bang voor hem zijn en niet wegrennen. Hij heeft van nature wel een jachtinstinct en als een kat hard wegrent voor hem, wil hij hier natuurlijk graag achteraan. Maar wij hebben hem in de kattenkamer in onze opvang gehad en daar zijn meerdere katten die prima met honden overweg kunnen. En deze katten vindt hij helemaal prima en daar maakt hij heel mooi contact mee. Wij weten niet of Bruno met kinderen is opgegroeid en daarom willen wij hem niet in een gezin met hele kleine kindjes plaatsen. Mogelijk is dat ook net wat teveel van het goede voor hem. Maar wat grotere kinderen, vanaf een jaar of 12 moet geen probleem voor hem zijn. Bruno moet natuurlijk weer wennen aan liefdevolle baasjes die voor hem zorgen en hij zoekt dan ook een warm plekje waar hij daarvoor de tijd krijgt. Een plekje waar ze hem welkom heten en waar hij de ellende van vroeger achter zich kan laten. Komt u gauw eens langs om dit jochie in levende lijve te ontmoeten?
Feliks is een grote jongen die op zoek is naar mensen die hem een fijn thuis kunnen bieden. Feliks is als pupje in een opvang in Spanje terecht gekomen en heeft daar een aantal maanden gewoond. En toen mocht hij mee naar Nederland, waar wij kennis met hem hebben gemaakt!  Feliks is een redelijk rustige hond, hij kan keurig aan de riem lopen, kijkt even de kat uit de boom bij nieuwe dingen en is best heel tevreden. Feliks heeft mastin bloed door zijn aderen stromen en dat maakt dat hij werkelijk alles voor zijn baasjes zal doen en erg trouw is!  Feliks moet natuurlijk nog een aantal dingen leren, maar dat wil hij ontzettend graag. Met een rustige en vriendelijke aanpak wil hij alles voor je doen en ook een koekje doet wonderen bij deze jongeman! Omdat Feliks zo groot is en hij zelf nog een aantal dingen moet leren, plaatsen wij hem niet in een gezin met jonge kinderen. Hij heeft nu structuur, duidelijkheid en leiding nodig en dat kunnen jonge kinderen hem nog niet geven. Kinderen vanaf 16 jaar is geen probleem voor hem. Als u kleine kinderen op bezoek krijgt, is dit geen enkel probleem, hij is erg vriendelijk voor ze. Feliks is gewoon een geweldige hond, heel vrolijk, heel lief en wil niets liever dan zijn best doen voor zijn nieuwe familie! Dus wij zoeken hele lieve mensen die hem een fijne toekomst willen bieden, die voor hem willen gaan en die hem dat ene gouden mandje zo graag willen geven! Komt u eens een keertje kennis maken met deze heerlijke jongen?Lucy; een heerlijke, enthousiaste, mooie en blije dame van10 jaar jong!! Lucy is een leukerd om te zien, zij is altijd blij om bij je te zijn en wil heel graag aandacht. Zij heeft echter al een heel leven achter zich en zoekt nu een fijn thuis waar zij voor altijd mag blijven! Lucy komt uit Roemenië, waar zij ooit is gevonden. Zij is vervolgens opgevangen in een asiel aldaar en heeft daar heel lang tussen de 150 en 200 honden moeten wonen. Daar heeft zij het moeilijk gehad… Zij heeft daar slechte voeding gehad en kwam in Nederland aan met een huidprobleem. Maar zij is inmiddels helemaal herstelt, ze heeft een prachtige vacht terug gekregen, zij is mooi op gewicht en zij is heel gelukkig!! Wij hebben Lucy hier leren kennen als een dametje dat heel gelukkig is met weinig. Zij vindt het heerlijk om in een lekkere mand te liggen, zij is zielsblij met haar eten en koekjes, zij wil graag spelen en als zij een bepaalde hond leuk vindt, dan wil zij hier ook graag mee spelen. Lucy laat ook zien dat zij ook een dame is die de grenzen af en toe op wil zoeken. Zij kijkt altijd even tot hoever zij kan gaan, soms bij mensen en vooral bij andere honden. Zij is echt een leiderstype bij andere honden en zij accepteert niet zomaar iedere hond in haar buurt! Voor Lucy zoeken wij een stabiel thuis, een plekje waar zij gelukkig mag zijn, waar er duidelijkheid heerst, waar zij een lekkere mand heeft en voldoende aandacht! Zij heeft mensen nodig die de regels in huis altijd zullen volhouden, die steeds weer aan haar vertellen hoe het ook weer was en die haar gelukkig kunnen maken! Lucy kan dus niet altijd even goed met andere honden overweg, maar vindt zij een hond erg leuk, dan wil zij graag spelen. Ook kan Lucy prima een poosje alleen thuis blijven en is ze soms echt lui. Lekker slapen vindt zij super! Met katten heeft Lucy geen chemie en zij zal hier graag achteraan rennen… En dat is natuurlijk niet leuk voor de kat. Dus een nieuwe plek waar ook katten wonen is eigenlijk geen optie voor haar. Met kinderen is Lucy best lomp en daarom denken wij niet dat het handig is dat zij in een gezin met kleine kinderen komt te wonen. Kinderen vanaf 12 jaar is echter geen enkel probleem voor haar! Tja, Lucy is heel erg leuk en vrolijk en wij weten zeker dat zij iemand zielsgelukkig kan maken met haar vrolijke karakter! Komt u gauw eens kennis maken met deze schat? Zij wil zo graag een ‘normaal’ leven hebben, samen met u!!Laika; werkelijk een plaatje van een dame van ruim 4 jaar jong. Laika zat twee en een half jaar geleden ook bij ons in de opvang. Zij vond toen haar gouden mandje en daar heeft zij de afgelopen twee en een half jaar dus gewoond. Dit gezin was stapelgek op haar, zij hebben haar meer dan welkom geheten, hebben veel met haar getraind en hebben haar heel veel vertrouwen in het leven gegeven. Laika was destijds bang en onzeker en inmiddels is zij een zekere dame geworden die alles uit het leven wil halen wat erin zit. En daar zat ook het probleem voor deze mensen. In huis is Laika echt een wonder, zij kan prima alleen thuis blijven, kent alle commando’s, is getraind om in de bench te zitten en zij is dan heel rustig. Maar buiten is Laika een heel andere hond geworden. Zij wil heel graag bepalen wat zij gaat doen en met name buiten krijgt zij heel veel prikkels. Er lopen daar andere honden, katten, vogels, noem maar op… En dat is waar Laika heel graag achteraan wil. Met andere honden gaat het eigenlijk wel heel goed, maar katten en vogels zijn gewoon niet veilig bij haar. En op een gegeven moment heeft Laika een kat doodgebeten. En dat was de drempel voor dit gezin, dit kan niet in de buurt waar zij wonen, er wonen daar heel veel katten en er zijn veel vogels. En iedere wandeling was weer lastig, wat zouden zij nu weer tegenkomen? Los van dit incident was Laika ook waaks in huis en zij wilde heel graag haar gezin beschermen. Dit gezin deed haar in de bench bij bezoek en dat was voor Laika prima. Zij was dan rustig en dat was prima voor haar. Dus aan de ene kant is Laika een schat van een hond die graag aandacht wil en het prima in huis doet en aan de andere kant is zij een hond die graag wil bepalen wat zij kan doen en daar dan ook de ruimte voor wil nemen. Wij denken dat het voor Laika goed zou zijn dat zij bij mensen zou komen te wonen die haar heel consequent zullen behandelen, die haar nooit ruimte zullen geven en die haar duidelijk maken dat zij de roedelleiders zijn en niet andersom. Ja is ja en nee is nee!! Dat is wat deze prachtige dame nodig heeft. Wij plaatsen Laika niet in een gezin met kinderen en natuurlijk niet in een huis met katten of vogels/knaagdieren. Als Laika eenmaal weet hoe de regels zijn en zij heeft zich overgegeven aan de leiding van haar baasjes, dan heeft u een prachtige hond in huis die zeker haar best wil doen om een nieuw leven met u op te bouwen! Komt u gauw eens kennis maken met deze spetter? Zij wil weer heel graag een eigen gouden mandje!!