Terug Home

Honden

                                                  In het zonnetje!!!


Indio en Bella zijn samen het allerleukste Scooby-koppel. Ze zijn hier samen gekomen en van begin af aan zijn ze onafscheidelijk. Zelfs toen Bella loops was en even apart
moest, werd Indio meegenomen zodat ze elkaar niet zo erg misten. Indio en Bella zijn beide pointers, wel al wat ouder (Indio is in 2003 geboren en Bella in 2004). Ondanks hun leeftijd zijn ze erg actief: ze rennen en snuffelen altijd rond.
INDIO is de verstandige van de twee. Hij is een rustige en stabiele jongen. Indio is erg
aanhankelijk naar mensen, maar ook vriendelijk en loyaal. Het is een nobele en betrouwbare hond; hij is echt heel erg braaf.

BELLA is wat drukker; ze is klein, dun en het lukt haar maar niet om stil te staan. Ze is een dappere meid en er is niets wat haar bang kan maken. Bella houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan en ze altijd op zoek naar genegenheid. Ze is
vrolijk, sociaal, rusteloos en levendig.
We zouden het echt geweldig vinden als beide samen geadopteerd worden. Dan
zijn ze namelijk altijd gelukkig: ze beschermen elkaar, warmen elkaar op, ze voelen zich veilig samen en ze houden ontzettend veel van elkaar. Het zijn erg gemakkelijke honden: ze hebben wat eten nodig, een lekkere wandeling, veel liefde en maar één bed, want die delen ze maar al te graag… 

Deze twee kanjers wonen momenteel nog in Scooby, in Spanje, waar zij met smart zitten te wachten op een gouden toekomst voor hun samen! Mocht u interesse in hen hebben, dan komen zij natuurlijk naar Nederland, waar u ze in levende lijve kan ontmoeten! Wij hebben in ieder geval een filmpje van dit schitterende duo, neemt u even een kijkje?

 https://www.youtube.com/watch?v=8q0leq2grng Ris; een fantastische, eerlijke, sociale en geweldige knul van 10 maanden jong! Ris is een kruising tussen een Alaskan Malamute en een labrador en hij heeft een werklustig en fijn karakter. Ris is als pupje bij een mevrouw komen wonen die afleiding zocht na een hele nare situatie… En helaas bleek Ris niet geschikt te zijn en zodoende is hij bij ons in de opvang terecht gekomen. Ris is een hond die moet werken, die het liefst heel veel met je onderneemt, die duidelijkheid moet hebben van zijn baasjes en die de wijde wereld in wil trekken. Hij is groot, gespierd en krachtig en heeft alles in zich om te kunnen werken voor zijn baasjes! Ris heeft natuurlijk al wat dingen geleerd in zijn huis en kent zeker al een aantal commando’s en is het leven in huis gewend. Hij kan prima tegen autorijden, kent alle geluiden en zou het prima in huis doen. Ris is heel sociaal naar andere honden en voor hem zou het geweldig zijn als hij een nieuwe familie krijgt waar er nog een hond aanwezig is. Hier in de opvang leeft hij samen met een dominante teef en dat gaat geweldig goed! Met katten heeft Ris niet zoveel, hij wil achter ze aanjagen en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin met katten. Ris is lief voor kinderen al is hij wel nog wat onbenullig. Hij kan kleine kindjes zo omver lopen, niet expres, maar toch. Grotere kinderen is geen enkel probleem. Voor Ris zoeken wij mensen die een poolhond begrijpen en weten wat Ris nodig heeft. Mensen dus die hem duidelijkheid geven, die met hem aan het werk gaan en die hem een geweldige toekomst willen bieden! Dan krijgt u een vrolijke, lieve en aanhankelijke jongeman die graag met u op stap wil gaan! Komt u gauw eens kennis maken met deze prachtige kanjer?

Binky; een heel erg leuk, koddig en vrolijk jack russeltje van 7 jaar jong die op zoek is naar zijn eigen familie! Binky is eigenlijk door verdrietige omstandigheden bij ons in de opvang terecht gekomen. Zijn baasjes hebben hem namelijk naar onze opvang gebracht omdat zij een kleinkind gaan krijgen… Deze mensen waren bang dat Binky in de toekomst hun kleinkind iets zou kunnen aandoen… Binky is nu dus bij ons en op zoek naar een fijn thuis waar hij heel erg welkom is! Binky is een grappig hondje, hij is klein, heeft korte beentjes en is een heel zelfstandig knulletje. Hij mag heel graag lekkere wandelingen maken en geniet dan enorm. Hij vindt het heerlijk om bij je zijn, maar hij vindt het ook fijn om lekker ergens in zijn eentje te liggen. Binky mag graag mee in de auto en vindt dat heel erg gezellig. Binky kan prima met andere honden opschieten en heeft hier een grote dame als kennelmaatje en ook met haar kan hij het uitstekend vinden. En tot onze verbazing kan Binky het ook prima vinden met katten. Wij hebben hem kennis laten maken met een aantal katten en hij vindt dat de normaalste zaak van de wereld! Dus hij zou prima samen kunnen leven met katten. Binky is een hondje dat zijn eten beschermd wat overigens natuurlijk zijn goed recht ook is. Dat betekent wel dat hij in alle rust moet kunnen eten zodat hij leert dat dit echt van hem is en hij zich daar nooit zorgen over hoeft te maken. Wij denken dat het daarom niet verstandig is om hem in een gezin met kleine kindjes te plaatsen, die begrijpen dit natuurlijk nog niet. Een gezin met wat grotere kinderen is geen enkel probleem natuurlijk en hij vindt het enig om met hen te spelen. Als u kleine kinderen op bezoek krijgt, dan is dit geen probleem voor hem, als hij lekker zijn eigen plekje heeft, is hij helemaal gelukkig! Binky is echt een leuk hondje en wij denken dat u nog jaren heel veel plezier kunt beleven aan dit heerlijke mannetje! Komt u gauw eens kennis met dit kleine knaapje maken?

Ardhiel; een mooi, heel zachtaardig en vriendelijk meisje van net 5 jaar jong! Ardhiel is een hond die het heerlijk vindt om bij je te zijn, om te knuffelen, om lekker te wandelen, om nieuwe dingen te ontdekken en eigenlijk gewoon te genieten van haar leven! Ardhiel is een meisje dat uit Turkije komt, waar zij de afgelopen tijd in een opvang heeft gewoond. Zij is ooit gevonden, zoals vele honden aldaar. Ardhiel heeft hier echter geen last van, zij heeft gewoon van iedere dag het beste gemaakt en dat doet zij eigenlijk nog steeds! Ardhiel vindt het dus heerlijk om te wandelen en gaat graag met je mee. Daarnaast vindt zij het zalig om geknuffeld te worden, maakt zij heel veel contact met je, is ontzettend sociaal met andere honden en heeft alle respect voor katten. Ardhiel is lief voor alle mensen en zeker ook voor kinderen. Zij kan prima een poosje alleen thuis blijven en is een hele gelukkige hond! Ardhiel heeft een klein probleempje wat eigenlijk niet echt een probleem is. Het bleek dat Ardhiel, door haar sterilisatie, niet helemaal zindelijk was… Zij liet wel eens wat urine lopen zonder dat zij dit in de gaten had. Dit heeft te maken gehad met haar sterilisatie en inmiddels krijgt zij dagelijks wat druppels hiervoor en deze hebben ervoor gezorgd dat dit helemaal over is, zij is nu helemaal zindelijk. Dit zal zij wel haar leven lang moeten gebruiken, maar dit kost slechts 0,50 cent per dag. Voor deze prachtige dame zoeken wij een liefdevol thuis waar zij welkom is, waar ze even de tijd krijgt om aan haar nieuwe leven te wennen. Een plekje bij haar eigen familie waar zij de rest van haar leven mag doorbrengen en gelukkig mag zijn. Zij stelt niet zoveel eisen, zij is meer dan tevreden met een liefdevol thuis, een warme plek en haar eigen mensen! Komt u gauw eens kennis maken met deze bijzondere dame? Zij gaat graag met u mee voor een heerlijke wandeling! 


                                             gereserveerd

Estela; een prachtig, lief, mooi en grappig meisje van 4 maanden jong! Estela is een prachtig meisje, een kruising met van alles en nog wat, klein en halflangharig en op zoek naar haar eigen gouden mandje! Estela is samen met 4 zusjes en een broertje gevonden, in Spanje, op straat… Maar zij waren gelukkig direct welkom in een gastgezin en hebben daar al veel geleerd! Estela is een meisje dat stapel is op mensen, heel graag wil knuffelen, heel veel contact met je maakt, graag bij je is en eigenlijk met alles en iedereen prima overweg kan. Zij vindt vreemden heel leuk, kan met kinderen, kan uitstekend met andere honden en met katten en is gewoon een ongecompliceerde pup! En zij zoekt een liefdevol en fijn thuis waar zij heel erg welkom is. Waar zij alles mag leren wat nodig is, zoals zindelijkheid, alleen thuisblijven, commando’s, noem maar op. Zij wil in ieder geval heel erg haar best doen! Komt u dit kleine meisje gauw met een bezoekje vereren? Zij zal het heerlijk vinden u te ontmoeten! 


                                

                                          gereserveerd

Kira; een klein, lief, schattig en zacht pupje van 4 maanden jong die op zoek is naar haar eigen familie! Kira is een vrolijk meisje, de kleinste van het nest, heel erg aanhankelijk en lief en zij is dus op zoek naar dat ene gouden mandje waar zij enorm welkom is! Kira komt uit Spanje, waar zij gevonden is… Zij en haar 4 zusjes en broertje mochten direct naar een lief gastgezin en daardoor zijn zij allen heel sociaal geworden. Zo ook Kira! Kira vindt mensen, groot en klein, geweldig. Zij houdt enorm van knuffelen, is steeds bij je, zoekt steun en maakt veel contact met je, prachtig te zien op deze leeftijd! Kira kent de hondentaal uitstekend en kan het met alle andere honden heel goed vinden. Ook katten vindt zij helemaal prima! Kira is een ongecompliceerd meisje dat liefde en geduld nodig heeft, die alles graag wil leren en die mensen heel erg blij kan maken met haar komst! Wilt u deze kleine meid eens in levende lijve ontmoeten, wees dan van harte welkom in onze opvang! 

Sancho; een prachtige, vriendelijke en leuke knul van 3 jaar jong! Sancho is een prachtige hond om te zien met zijn mooie kleuren en lieve koppie. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en om aandacht te krijgen, kan keurig aan de riem lopen, is stabiel en vriendelijk en hij is op zoek naar een eigen familie! Sancho komt uit Spanje, waar hij al lange tijd in de opvang verbleef. In Spanje had hij gewoon niemand die hem wilde adopteren en daarom mocht deze kanjer mee naar Nederland waar hij mensen erg blij gaat maken met zijn komst! Sancho is dus een lieve hond, hij is erg aardig naar mensen en andere honden, hij gaat graag mee een wandeling maken, wil graag zijn best voor je doen en zal zich heel goed aanpassen aan zijn nieuwe leven. Sancho kan het dus uitstekend vinden met andere honden, maar hij kan het niet zo goed vinden met katten helaas… En daarom plaatsen wij hem niet in een gezin waar ook katten wonen. Voor kinderen is Sancho ook erg lief, maar omdat wij niet weten of hij in een gezin met kinderen is groot geworden, plaatsen wij hem liever niet in een gezin met jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 moet geen probleem voor hem zijn en als u kinderen op bezoek krijgt, dan is dat ook geen enkel probleem natuurlijk! Voor Sancho zoeken wij lieve mensen die hem de tijd geven om te wennen aan zijn nieuwe leven, die helemaal voor hem willen gaan en die hem een geweldige toekomst willen geven! Komt u eens langs in de opvang voor een ontmoeting in levende lijve met hem? Hij kan niet wachten om aan zijn nieuwe leven te beginnen! 


                                            gereserveerd

Carlote; een prachtig, ruigharig, enthousiast meisje van net 1 jaar jong! Carlote lijkt het meeste op een Welsh terriër. Zij heeft de kleuren, de haren en het karakter van een terriër! Carlote is een hondje dat best wat pit in zich heeft, zij vindt het heerlijk om op pad te gaan en snuffelt dan heerlijk in de rondte! Carlote komt uit Spanje, waar zij is gevonden op straat… Zij heeft dus een poosje voor zichzelf moeten zorgen en dat maakt dat zij niet helemaal snapt wat baasjes zijn. Zij maakt wel veel contact met je, maar zal even de tijd nodig moeten hebben om te wennen aan haar nieuwe leven met baasjes die veel om haar geven! De oortjes van Carlota zijn niet helemaal meer intact, iemand heeft de bovenste puntjes hiervan afgeknipt helaas en ook haar staartje is nog maar een piepklein staartje… Gelukkig heeft deze kleine meid hier geen last van… Carlota is een vriendelijk meisje die wel duidelijke baasjes nodig heeft. Zij trekt bijvoorbeeld nogal aan de riem en het is natuurlijk de bedoeling dat zij het onder de knie gaat krijgen dat dit niet helemaal de bedoeling is. Het leuke van Carlote is dat zij eigenlijk heel erg graag wil samenwerken en wij denken dat een training voor haar geweldig zal zijn. Zij is erg slim en wil niets liever dan werken! Wij zoeken dus mensen die helemaal voor haar willen gaan en haar heel veel dingen gaan leren en die lekker met haar op pad zullen gaan. Carlote kan het uitstekend vinden met alle andere honden en is heel sociaal. Met katten kan zij het echter niet zo goed vinden. En daarom plaatsen wij haar ook niet in een gezin met katten. Wij denken dat het voor Carlote nog even teveel van het goede is om in een gezin met kinderen te komen wonen. Zij heeft nu eerst de tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe leven en zij moet eerst nog even een aantal dingen leren. Zij heeft gewoon duidelijkheid en regels nodig en dat is iets wat kinderen haar nog niet kunnen geven. Als u kinderen op bezoek krijgt is dit geen enkel probleem voor haar, zij zal dit heel gezellig vinden! Carlote is een schatje, een heel leuk hondje dat gewoon dat ene juiste plekje zoekt waar zij helemaal thuis zal zijn en lekker met haar slimme karaktertje aan de slag kan! Komt u gauw eens kennis met haar maken? Zij zal blij zijn u te ontmoeten! 

Bruno; een middenslag kereltje van bijna 7 jaar die mensen zoekt die hem helemaal geweldig vinden! Bruno is een bijzonder hondje om te zien, hij is ongeveer de helft van een labrador qua grote, heeft korte beentjes en een wat langer lijfje. Wat voor kruising hij is, weten wij niet, maar mogelijk heeft hij jachtbloed door zijn aderen stromen. Bruno komt uit Spanje, waar hij is gevonden. Hij had toen zijn achterpoot gebroken en dat heeft even de tijd nodig gehad om te herstellen. Het is zijn linker achterpoot en die gebruikt hij niet altijd. Hij heeft zijn kop en kom van deze poot gebroken gehad en dit is weer aan elkaar gegroeid. Hij kan hierdoor niet meer heel ver wandelen en hij heeft af en toe zijn rust nodig. Maar hij geniet nog enorm van een wandeling en vindt het daarna om thuis heerlijk uit te rusten! Het is mogelijk niet helemaal zo mooi herstelt als wenselijk was, maar hij heeft hier op zijn manier geen last meer van. Hij gebruikt zijn poot af en toe om zijn evenwicht te bewaren, maar als hij aan het rennen is, dan is hij het snelst op 3 poten. En dat kan hij geweldig!! Bruno kan het uitstekend vinden met andere honden en hij kent de hondentaal prima. Wij weten niet of Bruno met kinderen is opgegroeid en daarom willen wij hem niet in een gezin met hele kleine kindjes plaatsen. Mogelijk is dat ook net wat teveel van het goede voor hem. Maar wat grotere kinderen, vanaf een jaar of 12 moet geen probleem voor hem zijn. Bruno moet natuurlijk weer wennen aan liefdevolle baasjes die voor hem zorgen en hij zoekt dan ook een warm plekje waar hij daarvoor de tijd krijgt. Een plekje waar ze hem welkom heten en waar hij de ellende van vroeger achter zich kan laten. Komt u gauw eens langs om dit jochie in levende lijve te ontmoeten?

Dobby; een grappig, niet te groot, makkelijk en stabiel mannetje van 2 jaar jong. Eigenlijk lijkt Dobby het meest op een labrador, maar dan een maatje kleiner. Dobby is een vriendelijke jongeman, hij is blij met alle mensen en aandacht, gaat graag mee wandelen maar mag ook graag rustig ergens liggen slapen. Dobby komt uit India, waar hij op straat leefde. Hij werd daar verzorgd door een lieve mevrouw en studenten en kende het leven daar prima. Alleen moest hij de straat delen met zoveel andere honden en op een gegeven moment werd hij steeds aangevallen en kon hij hier niet meer tegenop. Gelukkig kon hij toen in een lief gastgezin terecht, waar hij rustig heeft kunnen wennen aan een leven in huis. In de eerste instantie was hij nog wat angstig voor de andere honden daar, maar hij heeft ze weer volledig leren vertrouwen en ging steeds vaker contact met ze zoeken, met ze spelen en ook nu heeft hij echt weer vertrouwen in andere honden. Dobby is een jongen die fantastisch aan de riem kan lopen, veel contact met je maakt, zelfverzekerd is en duidelijk gewend is om voor zichzelf te zorgen. Hij slaapt graag lekker in zijn mandje of heerlijk in de tuin in de zon. Hij kan het dus prima vinden met andere honden en is lief voor alle mensen, groot en klein! Dobby is bang voor katten, dat kent hij duidelijk niet en daarom denken wij dat het niet leuk voor hem zal zijn om in een huis met katten te komen wonen. En omdat Dobby niet opgegroeid is in een huis met kleine kinderen, plaatsen wij hem liever niet in een gezin met kinderen onder de 12 jaar. Als u kleine kindjes op bezoek krijgt, is dit geen enkel probleem voor Dobby, hij zal zeker heel lief voor ze zijn. Dobby zoekt een fijn thuis waar hij heel erg welkom is, waar men hem de tijd geeft om te wennen, waar ze begrijpen dat hij weer even de tijd nodig heeft om aan zijn familie te wennen en die alle respect voor hem hebben. Dan krijgt u een intens dankbare, vriendelijke, lieve en mooie knul in huis die zo blij zal zijn dat hij eindelijk een eigen familie heeft. Dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn leven en gewoon een heel fijn leven kan hebben samen met zijn baasjes! Komt u gauw kennis met deze kanjer maken?


Monty; een fantastische knuffelbeer van 1 jaar  jong! Monty is groot, lief, aanhankelijk, grappig, sociaal en af en toe een tikkeltje eigenwijs! Monty is dus een grote jongen en hij is heel sterk, maar hij kan geweldig goed aan de riem lopen, vindt alles even leuk en is een geweldige kameraad! Monty komt uit Spanje, waar hij voor de poort van het asiel is achtergelaten… Hij was toen nog erg jong en waarschijnlijk hebben zijn baasjes zich geen raad met hem geweten en hem daarom daar achtergelaten… Maar in het asiel aldaar heeft hij laten zien wat een fantastische hond hij is. Hij bleek daar ook een heerlijke knuffel te zijn, hij was altijd gek op alle mensen, kon het geweldig vinden met alle andere honden en hij heeft daar ook een onuitwisbare indruk achter gelaten. En ook hier zijn wij erg onder de indruk van zijn lieve karakter, het contact zoeken met ons, het knuffelgehalte en zijn charmes! Hij pakt ons helemaal in en hij lijkt het niet eens in de gaten te hebben! Monty kan het dus uitstekend vinden met andere honden, maar met katten heeft hij geen chemie. Hij snapt niets van ze en wil achter ze aan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een gezin met katten is dan ook geen optie voor Monty. Monty is een schat met kinderen, maar gezien zijn postuur plaatsen wij hem niet in een gezin met kleine kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 is geen enkel probleem voor hem! Monty moet natuurlijk wennen aan zijn nieuwe leven en moet nog wat dingen leren, maar de wil is er en Monty wil er echt helemaal voor gaan! Wilt u deze kanjer een fijne plek bieden of wilt u een keertje kennis met hem komen maken, wees dan van harte welkom in onze opvang!


                                            gereserveerd

Flaffy; een ongelooflijk leuk en bijzonder knulletje van net een jaar jong… Flaffy is een prachtig hondje met zijn wilde haren en lieve blik! Flaffy komt uit Spanje, waar hij op hele jonge leeftijd is gevonden… Hij was getraumatiseerd voor mannen en hij heeft een aantal maanden in een pleeggezin in Spanje gewoond. Toen hij een aantal maanden geleden bij ons in de opvang kwam bleek hij niet geschikt voor een kennel en daarom heeft 1 van onze pleegmoeders hem lekker mee naar huis genomen. En daar heeft hij de afgelopen maanden al heel erg veel geleerd. Flaffy doet het geweldig met de andere hondjes en is dikke maatjes met de kat in huis. Hij is stapelgek op zijn bench en vindt dat erg veilig en vertrouwd. Hij neemt alles wat hij maar kan vinden in huis mee naar zijn bench en soms is het lastig om er zelf nog bij in te kunnen. Hij is ontzettend speels en vindt het heerlijk om allerhande dingen voor je op te halen. Ook geniet hij intens van lekker knuffelen met zijn tijdelijke vrouwtje en hij kan uren bij je zijn. Maar Flaffy heeft ondanks zijn enorme groei toch nog steeds ook zijn onzekerheden. Zo vindt hij sommige mannen nog steeds heel erg eng en is hier dan ook echt bang voor. En ook als zijn pleegmoeder met hem buiten is, kan hij van sommige dingen erg onzeker worden. Maar het mooie van Flaffy is dat hij zijn pleegmoeder blind vertrouwd en altijd steun bij haar zoekt! Hij kan dus ontzettend goed aan iemand hechten en wil ook niets liever! Voor Flaffy zoeken wij een liefdevol thuis waar hij zich veilig voelt, waar hij nog veel meer kan en mag leren en waar hij zijn onzekerheden nog even mag hebben. Hij kan het dus uitstekend vinden met andere honden en katten en zou hier prima mee samen kunnen leven. Voor Flaffy is een huis met kinderen teveel van het goede, hij heeft zelf nog meer tijd en aandacht nodig. En zoals gezegd, hij vindt niet iedere man even leuk. Maar soms heeft hij wel degelijk een klik met een man en dat is dan ook helemaal geen probleem meer. Wij zoeken een veilige en liefdevolle plek voor dit kleine mannetje die heel erg zijn best doet en niets liever wil dan een eigen familie hebben! Hij is nog zo jong en wil zo graag, wij weten zeker dat het helemaal goed gaat komen met dit kleine ventje! U kunt Flaffy bezoeken in zijn gastgezin, belt u daarom eerst even voordat u naar de opvang afreist?

Jan; een prachtige, sterke en bijzondere hond van bijna 4 jaar jong die op zoek is naar een nieuw thuis! Jan is een hond die vanaf dat hij een pupje was bij een gezin is komen wonen. Hij heeft daar al best veel geleerd en hij kan dan ook alleen thuisblijven, kent zijn commando’s, vindt autorijden geweldig en is een huiselijk leven gewend. Maar helaas kon hij niet bij dit gezin blijven. Jan heeft namelijk heel erg veel behoefte aan structuur en duidelijkheid en dat konden zij hem niet langer bieden. Jan wist dit ook en heeft geprobeerd om hoog in de rangorde te komen en dat is gelukt helaas… En omdat dit niet meer terug te draaien was, is Jan bij ons gekomen. Wij hebben Jan nu een aantal weken bij ons in de opvang en dat gaat uitstekend. Hij heeft zich geweldig aangepast aan zijn leven hier, vindt het heerlijk om met andere honden te spelen, geniet van wandelingen en weet ook dat hij niet de baas is hier. Wij zien dat Jan heel graag zijn best wil doen voor je en als je duidelijk naar hem bent, dan heeft hij alle respect voor je. Hij wil dan graag met je samenwerken en hij geniet hier erg van. Hij geeft zich direct aan je over en vindt het heerlijk om deze leiding te krijgen. En daarom denken wij ook dat hij een prachtig leven voor zich heeft waarin hij respect heeft voor zijn baasjes en daarmee samen kan leven en werken. Wij zoeken voor Jan baasjes die duidelijkheid geven, die de leiding nemen en die hem structuur kunnen bieden. Mensen die ervaring hebben met honden en hem niet de mogelijkheid geven om hoger in de rangorde te komen. Dan zal Jan zich feilloos aanpassen en heeft u een geweldige hond om u heen. Jan kan het uitstekend vinden met alle andere honden en kent de hondentaal uitstekend. Met katten heeft hij de afgelopen jaren niet samen geleefd en daarom denken wij dat het niet handig is hem in een gezin met katten te plaatsen. Ook plaatsen wij Jan niet in een gezin met kinderen. Die zijn te onduidelijk voor hem en dat kan hij nu nog niet aan. Eigenlijk zoekt hij dus mensen met een duidelijke leiding, mensen die helemaal voor hem willen gaan en die hem dat leven geven dat hij zo nodig heeft en verdient! Komt u eens kennis maken met hem en gaat u lekker op stap met hem? Hij zit hier trouw te wachten totdat hij zijn nieuwe baasjes gaat ontmoeten! 


 

                                                                  

Moppie: een heerlijk meisje van 2 jaar jong dat op zoek is naar haar eigen familie!

Zoals haar naam al doet vermoeden, is Moppie echt een schat! Zij is ongelooflijk lief, sociaal, vrolijk en vriendelijk! Moppie heeft al een heel leven achter de rug, maar zij staat volop in het heden en wil niets liever dan de toekomst met lieve mensen delen. Moppie is haar leven gestart op straat, in India. Een grote stad waar zij moest zien te overleven door de restjes die mensen voor haar achterlieten. Op een gegeven moment werd deze prachtige dame zwanger en kreeg zij pupjes. En ook voor hun zou het een leven op de straat worden… Maar het lot besliste anders, lieve mensen hebben Moppie en haar kinderen van de straat gehaald en zij zijn liefdevol opgevangen! Haar kindjes kregen allemaal al snel een fijne plek om voorgoed te komen wonen en Moppie bleef achter…

In haar gastgezin had zij inmiddels laten zien hoe geweldig zij is, hoe lief, hoe zij gek op mensen is, zich direct aan heeft gepast aan haar nieuwe leven in huis en deze mensen wilden niet dat zij weer terug de straat op moest… En zodoende mocht zij naar Nederland komen, waar wij hopen op een geweldige plek voor haar waar zij heerlijk mag genieten. Ook in onze opvang heeft Moppie zich weer aangepast en geniet van iedere knuffel, van iedere wandeling en tja, ook wij zijn erg onder de indruk van haar! Moppie is een zachte hond, heel rustig, heel vriendelijk. Zij wil graag knuffelen, is gek op warmte, is heel blij als zij lekker mee mag wandelen, vindt andere honden allemaal prima en zij is echt een hele lieve dame! Met katten kan Moppie het helaas niet zo goed vinden, maar kinderen daarentegen vindt zij geweldig. Moppie heeft helaas de pech dat zij doof is, daar zijn wij later pas achter gekomen, maar het maakt Moppie niets uit... Zij is ook gelukkig als zij doof is! Zij moet natuurlijk wederom even wennen aan een nieuw huis, maar zij wil zo ontzettend graag en zij zal ongelooflijk haar best gaan doen, dat weten wij zeker! Nu alleen die lieve mensen nog die haar dat gouden mandje graag willen bieden… Wilt u haar eens in levende lijve ontmoeten, kom dan gauw langs voor een lekkere wandeling met haar!


           
Fito; een prachtige knul van ruim een jaar jong die op zoek is naar een fijne plek om te komen wonen! Fito heeft nogal een leven achter de rug en hij heeft de tijd en de ruimte nodig om gelukkig te worden en zich veilig te voelen… Fito is gevonden toen hij nog redelijk jong was, in Spanje. En hij heeft daar een hele poos in een asiel gezeten. In deze periode van zijn leven was dat best heftig en daar heeft hij wel last van gehad… Dit was de periode waarin hij juist de steun van een baas nodig had, maar zeker ook de leiding. En heeft maar gedaan wat voor hem goed voelde, hij kon immers niet anders… En dat maakt dat Fito nu mensen nodig heeft die hem de structuur, de leiding en de consequente behandeling geven die hem vol vertrouwen de toekomst in zullen helpen. Fito is een erg intelligente hond, hij leert heel snel en wil heel graag. Dat maakt hem geweldig om mee te trainen. Daarnaast kan Fito echt geweldig goed opschieten met andere honden, dat is voor hem ontzettend leuk en hij geniet van het contact met andere honden. Met katten en andere kleinere dieren kan hij het niet zo goed vinden. Hij wil graag achter ze aan en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Verder kan Fito uitstekend een poosje alleen zijn, kent de bench, kan prima aan de riem lopen en is in huis heel erg rustig en vind het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Fito heeft baasjes nodig die heel erg duidelijk naar hem zijn, die absoluut de leiding over hem nemen en die hem geen ruimte geven om zelf keuzes te maken. Hij moet echt baasjes hebben die duidelijk maken hoe het leven in een familie is, die altijd de leiding nemen en die mogelijk ook ervaring met honden hebben. Fito is waaks en wil niets liever dan zijn familie beschermen. Hij moet leren dat hij dat niet hoeft te doen, maar dat u als baasje dit prima onder controle hebt. Dan krijgt u een fijne kameraad die u het vertrouwen zal schenken en u altijd trouw zal zijn. Wij plaatsen Fito niet in een gezin met kleine kinderen, zij zijn te onduidelijk voor hem en hij moet eerst eens op de eerste plek komen. Met oudere kinderen is het geen probleem voor hem. Hij is overigens wel gek op kinderen en hij vindt ze erg leuk! Komt u eens kennis maken met deze knappe gozer?

Louise; een plaatje van een hond met een prachtig gezicht van 3 jaar jong! Louise is een leuke, sportieve, energieke en intelligente dame die heel veel in haar mars heeft. Zij komt uit Spanje, waar zij is gevonden. Maar gezien haar contact met mensen kan het niet anders dan dat zij een thuis heeft gekend. Louise vindt het heerlijk om bij mensen te zijn, zij is zelfverzekerd en weet wat zij wil. Louise vindt het heerlijk om te spelen, is gek op andere honden en speelt ook heel graag met ze en zij vindt het heerlijk om lekker op pad te gaan. Louise loopt nog niet heel netjes aan de riem en dat is iets wat zij in haar nieuwe leven nog moet bijschaven. Louise is dus een meisje dat duidelijkheid en regels nodig heeft. Zij heeft lieve baasjes nodig die duidelijk zijn, die consequent zijn en die mogelijk al ervaring hebben met honden. Zij heeft deze structuur erg nodig en daar wordt zij erg gelukkig van. Een training zou voor haar geweldig zijn! Louise kan het niet zo goed vinden met katten en daarom plaatsen wij haar niet in een gezin met katten. Omdat Louise momenteel nog veel duidelijkheid nodig heeft, plaatsen wij haar niet in een gezin met kinderen. Zij is wel vriendelijk naar kinderen toe, maar omdat zij zelf nog veel duidelijkheid nodig heeft lijkt dit ons niet geschikt voor haar. Kinderen kunnen nog niet zo goed consequent zijn en dat heeft zij momenteel nog wel erg nodig. Louise is echt een dijk van een hond die ontzettend graag eigen baasjes wil hebben die haar dingen leren en die helemaal voor haar willen gaan. Zij zit met smart op deze mensen te wachten en wij willen u dan ook van harte uitnodigen om kennis met haar te komen maken! 

                

                                                                 

Brownie; een prachtig hondje met bijzondere oren van net een jaar jong! Brownie is een grappig, energiek, intelligent en werklustig mannetje dat nog wel een aantal dingen moet leren, maar dat natuurlijk ook graag wil. Brownie is een hondje dat uit India komt. Hij is een aantal maanden geleden gevonden nadat hij een behoorlijk auto-ongeluk had gehad. Zijn achterpoot was behoorlijk gebroken en hij is gelukkig direct geopereerd aldaar. De chirurgen aldaar hebben er alles aan gedaan om zijn poot weer te herstellen en dat is redelijk gelukt. Brownie gebruikt deze poot niet altijd, maar hij redt zich uitstekend op zijn 3 andere poten. Hij heeft geen pijn aan deze poot meer gelukkig en kan hier prima oud mee worden. Hij kan alles wat een andere hond ook kan, heeft geen medicijnen en hij is echt helemaal gezond! Brownie is een knulletje dat het uitstekend kan vinden met andere honden en zich heel erg prettig voelt bij andere honden. Met katten heeft hij echter geen chemie en wij plaatsen hem daarom ook niet in een gezin met katten. Hij snapt ze niet zo goed en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Brownie is een hond die je eerst een beetje wil leren kennen voordat hij met je samen wil werken. Hij vindt zichzelf erg de moeite waard en daar kunnen wij hem natuurlijk alleen maar gelijk in geven. Hij is dus zelfverzekerd en zijn nieuwe baasjes moeten dus echt hun best voor hem doen. En dat maakt natuurlijk dat Brownie een echte uitdaging is! De nieuwe baasjes van Brownie moeten consequent zijn en duidelijk naar hem zijn, dat maakt hem het meest gelukkig! Wij denken dat het voor Brownie het beste is om niet in een gezin met kinderen te komen wonen. Hij is wel vriendelijk naar ze, maar hij heeft eerst zelf de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leven hier. Brownie zal het mogelijk wat lastig vinden om direct alleen te zijn, een andere hond zou hem daar ontzettend bij kunnen helpen. En mocht er geen andere hond zijn, dan is het belangrijk dat dit rustig wordt opgebouwd. Een prachtig knulletje dat niet weet wat hem allemaal overkomt, maar zich geweldig weet aan te passen en ontzettend graag bij een eigen familie wil horen! Komt u gauw langs voor hem??


Lou; een prachtig mannetje met bijzondere ogen van 2 jaar jong! Lou is een grappig ventje om te zien, hij is klein, heeft korte pootjes, een lang lijfje, grote oren en 1 bruin oog en 1 blauw oog. Hij is dus echt uniek en dat siert hem. Lou is een jochie dat voor zichzelf heeft moeten zorgen, in Spanje… Gelukkig is hij gevonden en liefdevol opgevangen aldaar. En toen mocht hij mee naar Nederland, waar hij nu zit te wachten op lieve mensen die hem geweldig vinden. Lou is door zijn leven een hondje geworden dat uitstekend voor zichzelf kan zorgen, die een tikje brutaal is en die zichzelf echt de moeite waard vind. Hij mag graag mee gaan wandelen al vindt hij verkeer wel spannend. Het lijkt wel alsof hij dit niet zo goed kent en daar zal hij wat begeleiding bij nodig hebben. Lou is een hondje dat rust nodig heeft, stabiliteit en zekerheid en hij heeft de steun van zijn nieuwe baasjes nodig. Overdag is hij bij ons heerlijk aan het spelen en het rennen met de andere honden en ’s avonds is hij nog maar een klein jochie en ligt hij heerlijk opgekruld in zijn mandje te slapen. Dan is hij moe en ongelooflijk tevreden. Lou kan het uitstekend vinden met andere honden en hij staat zeker zijn mannetje. Met katten kan Lou het niet zo goed vinden en daarom plaatsen wij hem niet in een gezin met katten. Lou vindt kinderen erg leuk, maar wij plaatsen hem liever niet in een gezin met hele jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 12 is geen probleem voor hem. Lou heeft mensen nodig die door zijn stoere houding heen kijken, die hem begeleiden en steunen en die consequent voor hem zullen zijn, die hem wat nieuwe dingen zullen leren en die helemaal voor hem zullen gaan! Dan krijgt u een heel bijzonder knulletje in huis waar u ongetwijfeld heerlijk van zal gaan genieten! Komt u gauw voor hem langs?Rizla; een bijzonder mooie dame van ruim 5 jaar jong die op zoek is naar een heel fijn thuis om te komen wonen! Rizla kwam samen met een andere hond bij ons in de opvang. Omdat deze andere hond niet alleen kon zijn, hebben wij geprobeerd om ze samen te plaatsen. Maar inmiddels heeft haar maatje een nieuw thuis gevonden en zit Rizla nog bij ons in de opvang. Rizla vindt het geen probleem om alleen thuis te blijven en zij kan dus prima alleen blijven. Rizla is een mooie hond om te zien, vindt het heerlijk om lekkere wandelingen te maken, is graag onder de mensen en zij is echt heel sociaal naar vreemde mensen en is gek op kinderen. Ook mag Rizla graag lekker in een warme mand liggen en lekker uitrusten. Rizla is bij ons in de opvang gekomen omdat haar baasje allergisch was voor honden. Met heel veel pijn in het hart hebben deze mensen afscheid van haar en haar maatje moeten nemen, maar na al die jaren zo ziek te zijn geweest door de allergie, was dit niet meer te doen. Rizla is een dame die niet altijd gecharmeerd is van andere honden. Zij heeft zo haar voorkeuren en zij is dan ook dominant naar andere honden. Als honden dit begrijpen en het accepteren, dan is er niets aan de hand. Maar als andere honden dit niet begrijpen, dan is Rizla een pittige dame. En dat is natuurlijk niet altijd even handig. Haar vorige baasjes lieten Rizla uit met een muilkorf om. Dit is zij gewend en dat vindt zij geen enkel probleem. Dus dit is iets waar haar nieuwe baasjes rekening mee moeten houden. Ook met katten kan Rizla het niet zo goed vinden dus een nieuw huis met katten is ook geen optie voor haar. Met kinderen kan zij het dus wel uitstekend vinden en zij zal haar leven geven voor haar familie. Rizla is gewoon een bijzondere hond met een grote wens op een fijne plek in haar leven, een plek waar zij oud mag worden. Wilt u eens kennis maken met deze dame, wees dan van harte welkom om haar in levende lijve te ontmoeten. 


                    
Feliks is een grote jongen die op zoek is naar mensen die hem een fijn thuis kunnen bieden. Feliks is als pupje in een opvang in Spanje terecht gekomen en heeft daar een aantal maanden gewoond. En toen mocht hij mee naar Nederland, waar wij kennis met hem hebben gemaakt!  Feliks is een redelijk rustige hond, hij kan keurig aan de riem lopen, kijkt even de kat uit de boom bij nieuwe dingen en is best heel tevreden. Feliks heeft mastin bloed door zijn aderen stromen en dat maakt dat hij werkelijk alles voor zijn baasjes zal doen en erg trouw is!  Feliks moet natuurlijk nog een aantal dingen leren, maar dat wil hij ontzettend graag. Met een rustige en vriendelijke aanpak wil hij alles voor je doen en ook een koekje doet wonderen bij deze jongeman! Omdat Feliks zo groot is en hij zelf nog een aantal dingen moet leren, plaatsen wij hem niet in een gezin met jonge kinderen. Hij heeft nu structuur, duidelijkheid en leiding nodig en dat kunnen jonge kinderen hem nog niet geven. Kinderen vanaf 16 jaar is geen probleem voor hem. Als u kleine kinderen op bezoek krijgt, is dit geen enkel probleem, hij is erg vriendelijk voor ze. Feliks is gewoon een geweldige hond, heel vrolijk, heel lief en wil niets liever dan zijn best doen voor zijn nieuwe familie! Dus wij zoeken hele lieve mensen die hem een fijne toekomst willen bieden, die voor hem willen gaan en die hem dat ene gouden mandje zo graag willen geven! Komt u eens een keertje kennis maken met deze heerlijke jongen?Lucy; een heerlijke, enthousiaste, mooie en blije dame van10 jaar jong!! Lucy is een leukerd om te zien, zij is altijd blij om bij je te zijn en wil heel graag aandacht. Zij heeft echter al een heel leven achter zich en zoekt nu een fijn thuis waar zij voor altijd mag blijven! Lucy komt uit Roemenië, waar zij ooit is gevonden. Zij is vervolgens opgevangen in een asiel aldaar en heeft daar heel lang tussen de 150 en 200 honden moeten wonen. Daar heeft zij het moeilijk gehad… Zij heeft daar slechte voeding gehad en kwam in Nederland aan met een huidprobleem. Maar zij is inmiddels helemaal herstelt, ze heeft een prachtige vacht terug gekregen, zij is mooi op gewicht en zij is heel gelukkig!! Wij hebben Lucy hier leren kennen als een dametje dat heel gelukkig is met weinig. Zij vindt het heerlijk om in een lekkere mand te liggen, zij is zielsblij met haar eten en koekjes, zij wil graag spelen en als zij een bepaalde hond leuk vindt, dan wil zij hier ook graag mee spelen. Lucy laat ook zien dat zij ook een dame is die de grenzen af en toe op wil zoeken. Zij kijkt altijd even tot hoever zij kan gaan, soms bij mensen en vooral bij andere honden. Zij is echt een leiderstype bij andere honden en zij accepteert niet zomaar iedere hond in haar buurt! Voor Lucy zoeken wij een stabiel thuis, een plekje waar zij gelukkig mag zijn, waar er duidelijkheid heerst, waar zij een lekkere mand heeft en voldoende aandacht! Zij heeft mensen nodig die de regels in huis altijd zullen volhouden, die steeds weer aan haar vertellen hoe het ook weer was en die haar gelukkig kunnen maken! Lucy kan dus niet altijd even goed met andere honden overweg, maar vindt zij een hond erg leuk, dan wil zij graag spelen. Ook kan Lucy prima een poosje alleen thuis blijven en is ze soms echt lui. Lekker slapen vindt zij super! Met katten heeft Lucy geen chemie en zij zal hier graag achteraan rennen… En dat is natuurlijk niet leuk voor de kat. Dus een nieuwe plek waar ook katten wonen is eigenlijk geen optie voor haar. Met kinderen is Lucy best lomp en daarom denken wij niet dat het handig is dat zij in een gezin met kleine kinderen komt te wonen. Kinderen vanaf 12 jaar is echter geen enkel probleem voor haar! Tja, Lucy is heel erg leuk en vrolijk en wij weten zeker dat zij iemand zielsgelukkig kan maken met haar vrolijke karakter! Komt u gauw eens kennis maken met deze schat? Zij wil zo graag een ‘normaal’ leven hebben, samen met u!!Laika; werkelijk een plaatje van een dame van ruim 4 jaar jong. Laika zat twee en een half jaar geleden ook bij ons in de opvang. Zij vond toen haar gouden mandje en daar heeft zij de afgelopen twee en een half jaar dus gewoond. Dit gezin was stapelgek op haar, zij hebben haar meer dan welkom geheten, hebben veel met haar getraind en hebben haar heel veel vertrouwen in het leven gegeven. Laika was destijds bang en onzeker en inmiddels is zij een zekere dame geworden die alles uit het leven wil halen wat erin zit. En daar zat ook het probleem voor deze mensen. In huis is Laika echt een wonder, zij kan prima alleen thuis blijven, kent alle commando’s, is getraind om in de bench te zitten en zij is dan heel rustig. Maar buiten is Laika een heel andere hond geworden. Zij wil heel graag bepalen wat zij gaat doen en met name buiten krijgt zij heel veel prikkels. Er lopen daar andere honden, katten, vogels, noem maar op… En dat is waar Laika heel graag achteraan wil. Met andere honden gaat het eigenlijk wel heel goed, maar katten en vogels zijn gewoon niet veilig bij haar. En op een gegeven moment heeft Laika een kat doodgebeten. En dat was de drempel voor dit gezin, dit kan niet in de buurt waar zij wonen, er wonen daar heel veel katten en er zijn veel vogels. En iedere wandeling was weer lastig, wat zouden zij nu weer tegenkomen? Los van dit incident was Laika ook waaks in huis en zij wilde heel graag haar gezin beschermen. Dit gezin deed haar in de bench bij bezoek en dat was voor Laika prima. Zij was dan rustig en dat was prima voor haar. Dus aan de ene kant is Laika een schat van een hond die graag aandacht wil en het prima in huis doet en aan de andere kant is zij een hond die graag wil bepalen wat zij kan doen en daar dan ook de ruimte voor wil nemen. Wij denken dat het voor Laika goed zou zijn dat zij bij mensen zou komen te wonen die haar heel consequent zullen behandelen, die haar nooit ruimte zullen geven en die haar duidelijk maken dat zij de roedelleiders zijn en niet andersom. Ja is ja en nee is nee!! Dat is wat deze prachtige dame nodig heeft. Wij plaatsen Laika niet in een gezin met kinderen en natuurlijk niet in een huis met katten of vogels/knaagdieren. Als Laika eenmaal weet hoe de regels zijn en zij heeft zich overgegeven aan de leiding van haar baasjes, dan heeft u een prachtige hond in huis die zeker haar best wil doen om een nieuw leven met u op te bouwen! Komt u gauw eens kennis maken met deze spetter? Zij wil weer heel graag een eigen gouden mandje!!